Stel cookie voorkeur in

Nieuwbouw plannen

Nieuwbouw Het Kindcentrum

Op dit moment zijn we volop in ontwikkeling rondom onze nieuwe leeromgeving in een nieuw gebouw. De verwachting is dat we het nieuwe gebouw in mei 2020 in gebruik gaan nemen. Intensieve samenwerking Binnen het Kindcentrum staat de intensieve samenwerking tussen de diverse partners voorop. Dit alles met als doel de optimale ontwikkel- en leeromgeving te creëren voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

De Kinderopvang

Op dit moment behoren de peutergroepen en startgroep van Kion bij het Kindcentrum. In het nieuwe gebouw zal daarnaast ook de kinderdagopvang (0 tot 4 jaar) en buitenschoolse opvang (naschoolse activiteiten voor 4 t/m 12-jarige) een plek krijgen. Dit betekent dat we vanaf dan een voorziening zijn voor educatie en ontwikkeling voor álle kinderen van 0 t/m 12 jaar.

De basisschool

Leren en werken binnen clusters met leerpleinen. D.m.v. het werken in clusters met leerpleinen kunnen we ons onderwijs beter op maat aanbieden. Kinderen verschillen in de manier waarop ze leren. De een heeft veel aan de uitleg die de leerkracht geeft en de ander zoekt dingen graag zelf uit. Het ene kind werkt graag alleen en de ander werkt graag samen. Het flexibiel omgaan met ruimte helpt ons om beter tegemoet te komen aan deze verschillende behoeften. Vanuit instructies die gegeven worden binnen het cluster kunnen kinderen werken op de leerpleinen. Wanneer het ene kind al iets snapt en het andere nog niet kan het kind die iets al snapt op het leerplein verder werken aan opdrachten. D.m.v. het inzetten van ICT kunnen opdrachten uitgevoerd worden die op niveau van het kind zijn en kunnen kinderen in hun eigen tempo werken. Wanneer een kind klaar is met de opdracht van een bepaald vak kan het zonder problemen werken aan een ander vak. Je wordt dus niet geremd. Er ontstaat hierdoor ook meer ruimte om kinderen die meer uitleg nodig hebben deze te geven.