Stel cookie voorkeur in

De Larix

Dagbesteding voor ouderen

Dagbesteding De Larix is voor ouderen van wie de gezondheid is verminderd en van wie veel vrienden, familie en bekenden zijn weggevallen. Dagbesteding De Larix is voor senioren die zelfstandig wonen, maar moeilijk het huis uit komen of veel alleen zijn en ondersteuning nodig hebben.

Onze dagbesteding is sinds 1995 gehuisvest in Wijkcentrum De Schalmei. We zijn een wijkgerichte dagbesteding en hebben veel contacten in de wijk. Veel van onze deelnemers en vrijwilligers komen uit Neerbosch-Oost. De medewerkers van De Larix bieden professionele begeleiding aan deelnemers, maar ook aan mantelzorgers. Zij worden ondersteund door vrijwilligers en stagiaires.

We zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 uur. De groepen bestaan uit circa 15 deelnemers per dag. In een prettige, huiselijke omgeving is van alles te doen; van creatieve bezigheden tot koken, muziek, zang, spel en bewegingsactiviteiten, nieuwe projecten tot een gespreksgroep. Ook zijn er regelmatig uitstapjes zoals wandelen in de wijk of natuur, winkelen of we gaan naar de bibliotheek of museum.

Samenwerking met basisschool het Octaaf

In 2014 zijn we voorzichtig gestart met een gezamenlijke muzikale activiteit voor kinderen en ouderen met als doel elkaar beter te leren kennen, kennis aan elkaar door te geven en vooral samen plezier te hebben. Het was een succes, waarna er jaarlijks meer gezamenlijke activiteiten gedaan worden.

Thema  Oud en Nieuw

Jong en oud vertellen elkaar in kleine groepjes over oude en nieuwe voorwerpen. Van duiventil, Ipad tot schoenleest, de deelnemers nemen de meest uiteenlopende voorwerpen mee. Voorafgaand worden er mooie collages gemaakt die zij aan elkaar presenteren en met elkaar bespreken.

Dramalessen

Kinderen en ouderen werken samen toe naar een Kerstspel, onder leiding van een dramadocent van de Lindenberg. Uiteraard met een uitvoering ter afsluiting.

Oorlogsverhalen

Ouderen vertellen persoonlijke oorlogsverhalen aan leerlingen uit groep 6 en 8. Dit is voor de ouderen en kinderen een bijzondere ervaring. Deze ouderen zijn van de laatste generatie die de periode '40-'45 bewust heeft meegemaakt. Het is daarom van belang om deze verhalen door te geven aan een jongere generatie, zodat ze bewaard blijven.